Het klimaat verandert. En dat willen we niet. Daarom is bij Parteon duurzaamheid een belangrijk onderwerp. En daarom bieden we zoveel mogelijk duurzame en energiezuinige woningen aan. Zo kunnen ook de volgende generaties fijn, betaalbaar en duurzaam wonen. Maar we doen meer!
Wij zoeken steeds naar oplossingen die het energieverbruik verlagen
Oplossingen die bij jouw wensen als huurder passen. En die jou als huurder geld besparen! Dat vraagt om een eigen aanpak. Want woningen – en huurders – heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Oude of nieuwe woningen, appartementengebouwen of eengezinswoning: elke vorm vraagt een andere oplossing voor verduurzaming. Die oplossingen testen we eerst op kleine schaal. Is iedereen blij met het resultaat? Dan rollen we de aanpak verder uit.
We zetten in op nieuwe technologieën
We vinden het belangrijk om de CO₂-impact van de bouw zo klein mogelijk te houden. En om zo zuinig mogelijk materialen, grondstoffen en energie te gebruiken. Hoe? Dat zie je in de video hieronder.
Verduurzamen doe je samen
Dat red je niet alleen. Met onze werkwijze dagen we ook andere partijen uit om met betaalbare, vernieuwende en duurzame ideeën te komen. Zo komen we samen tot de beste oplossingen. En werken we stap voor stap naar CO2-neutraal wonen in 2050.
Tientallen Zaanse huishoudens zitten er al warmpjes én voordelig bij
Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het kan écht! Samen met onze huurders maken we zoveel mogelijk huizen energieneutraal. We vergeten daarbij nooit onze missie: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. Hoe we die combinatie mogelijk maken? Dat vertellen Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Harry Platte (onderdeel van het bestuur van Parteon) je in de
Ook ons eigen huis is duurzaam
Op ons kantoordak liggen 188 zonnepanelen. Deze leveren 25% van de energie die we op kantoor gebruiken. De slimme batterij slaat de schone stroom op en geeft dit terug wanneer het nodig is. Daar kunnen we dan weer mooi onze elektrische auto’s mee opladen.
En dat is niet het enige wat er op het dak staat. Er staat namelijk ook een bijenkast. Een van onze oud-medewerkers is opgeleid tot imker. Zo kunnen we de bijen goed verzorgen. En maken we met elkaar een mooie stap richting een duurzamere toekomst. Eentje vol bijen.