Bespaartips

Energiezuinig wonen. Niet alleen goed voor het milieu en voor uw portemonnee maar ook voor onze toekomstige generatie. Omdat de energiekosten stijgen, loont het om op het gebruik te besparen. Parteon levert actief een bijdrage in het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo wil Parteon al haar woningen CO2-neutraal maken in 2050. Dat betekent dat we de komende jaren veel moeten investeren om dit te bereiken. 
Maar u kunt zelf ook veel doen.

Wat kunt u zelf doen?

Gebruik ledverlichting

Heeft u nog traditionele gloei- of halogeenlampen in uw woning? Vervang deze dan door energiezuinige ledlampen. Vergeleken bij gloei- en halgeenlampen besparen ledlampen al snel 80 to 90% energie. Gloeilampen zijn de goortste energieverbruikers, dus het voordeel is groot als u gloei- en halogeenlampen vervangt. De terugverdientijden zijn extreem kort. 

Ventileer goed

Ventileren kost toch warme lucht, denkt u? Dat klopt. Toch is het goed om uw woning dagelijks te ventileren. Vochtige lucht en schadelijke stoffen worden afgevoerd. En een goed geventileerd huis met droge lucht warmt beter op.

Stekkers eruit

Schakel toestellen helemaal uit als u ze niet gebruikt. Ook in stand-by functie gebruiken ze stroom. Opladers van mobiele telefoons en elektrische tandenborstel kunnen uit het stopcontact als u ze niet gebruikt. Er zijn stekkerdozen met een aan/uit knop. Handig, u schakelt meerdere apparaten in één keer uit. Een ‘standby killer’ is ook een oplossing. Deze stekkerdoos plaatst u tussen uw apparaat en het stopcontact. Als bijvoorbeeld uw tv op stand-by staat, schakelt de killer deze automatisch uit.

Minder (warm)waterverbruik

Gemiddeld staat een Nederlander 7,8 minuut onder de douche. Twee minuten korter douchen per dag maakt een groot verschil. Een gezin bespaart dan jaarlijks 12.000 liter water en 90 m3 gas. Dat is € 80 per jaar.

Verwarming eerder uit

U bespaart 7% op uw gasverbruik, als u de verwarming een uurtje voordat u naar bed gaat al lager zet. Uw woning blijft dan nog voldoende behaaglijk.

Wat doet Parteon?

 • Parteon bouwt de komende jaren nul-op-de-meter (NOM) woningen. Deze woningen zijn voorzien van zonnepanelen en hebben geen gasaansluiting meer. 
 • Bij schilderonderhoud wordt, als het mogelijk is, direct dubbel glas geplaatst.
 • Waar mogelijk plaatsen we waterbesparende kranen en toiletstortbakken.
 • Parteon gebruikt hout met een FSC-keurmerk.
 • Voor collectieve elektriciteitaansluitingen in ons woningbezit kopen wij groene stroom in.
 • Sloopprojecten worden zoveel mogelijk duurzaam uitgevoerd.
 • Voorbeelden van maatregelen in onze organisatie:
  • Drukwerk gebeurt uitsluitend op papier met het FSC-keurmerk.
  • Nieuwe bedrijfsauto's hebben een A-label.
  • Oude mobiele telefoons worden gedoneerd aan Stichting AAP.
  • Papier- en plasticafval wordt gescheiden ingezameld.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden