Naar overzicht

De Staart

Wormer

Over dit project

Aan de Knollendammerstraat in Wormer gaan wij 44 eengezinswoningen plaatsen. Dit zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen. Dit houdt in dat, bij zuinig verbruik, de zonnepanelen die op deze woningen worden geplaatst net zoveel energie opleveren als dat de bewoners gebruiken. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting en zijn ze volledig elektrisch.

Realisatie woningen
De woningen worden gebouwd door Plegt-Vos. Zij bouwen de huizen volgens een gestandaardiseerd en efficiĆ«nt bouwproces. De bouw is op 4 mei 2020 van start gegaan. Naar verwachting zijn de woningen in de winter van 2020-2021 gereed voor de nieuwe bewoners. De woningen worden te zijner tijd aangeboden via WoningNet.

Heeft u een vraag?
We hebben antwoorden op de meestvoorkomende vragen hieronder geplaatst. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Parteon via staartparteonnl of (075) 627 50 00.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?
De woningen verschijnen te zijner tijd op Woningnet. Woningnet selecteert op basis van inschrijfduur, daarnaast vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek bespreken we uw motivatie om duurzaam te leven en wonen. Binnenkort vindt u op deze pagina een brochure met alle informatie over de nieuwe woningen.

Alle woningen zijn sociale huur. De huurprijzen van de woningen worden in een later stadium vastgesteld.  Naast de huurprijs vragen wij een energieprestatievergoeding. Bezoek de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over deze vergoeding.

Verandert er iets aan de verkeerssituatie?
Tijdens de eerste graafwerkzaamheden zal de verkeerssituatie nog niet veranderen. Vanaf de start van de bouwplaatsinrichting voor de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden zal er wel een andere situatie worden gemaakt om de Knollendammerstraat en het Vendeliersgebouw bereikbaar te houden. Er wordt dan een tijdelijke afslag gemaakt op de Noordweg. Deze afslag is alleen via de rotonde bereikbaar en (in verband met de veiligheid) niet vanuit het centrum. Om de situatie overzichtelijk te houden zal bij de tijdelijke afslag het fietspad iets worden omgelegd. Door deze tijdelijke maatregel blijft de Knollendammerstraat bereikbaar en kan deze tijdens de bouw gewoon als eenrichtingsstraat gebruikt blijven worden. De afslag zal na de bouw weer in de oude situatie worden teruggebracht.

Komen er nieuwe parkeerplaatsen?
Jazeker. Volgens de regels van de gemeente komen er 71 nieuwe parkeerplaatsen.

Waar kunnen mijn kinderen in de toekomst spelen?
Het trap- en basketbalveld aan de Knollendammerstraat verdwijnt. Het speeltuintje blijft, maar tijdens de werkzaamheden verdwijnen tijdelijk een aantal speeltoestellen. Uiteraard komen deze toestellen terug wanneer we klaar zijn met de werkzaamheden. Ook komen er aan de Poortwachter twee nieuwe speelvelden.

Wat gebeurt er met het clubgebouw van de Vendeliers?
Het clubgebouw blijft bestaan en is ook tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. 

Hoe zit het met de bouwweg?
De bouwweg tussen de Poortwachter en de Knollendammerstraat bestaat uit betonplaten. Daar kunnen auto's en later ook bouwverkeer goed overheen rijden.

Details project

Aannemer Plegt-Vos West
Architect    Common Affairs
Locatie    Knollendammerstraat/Poortwachter
Type woningen     Nul op de Meter eengezinswoningen
Aantal 44
Doelgroep     Sociale verhuur (woningtoewijzing via Woningnet)
Start bouw   mei 2020
Prognose oplevering eind 2020/begin 2021

Locatie op kaart

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden