Uitleg sociale huur

Om te zorgen voor een passende woning en huurprijs voor woningzoekenden, zijn er regels opgesteld voor sociale huurwoningen. Alle woningcorporaties in Nederland hanteren deze wettelijk vastgestelde regels voor passend toewijzen. Zo wordt voorkomen dat de huishoudens met de laagste inkomens te duur gaan wonen en dat sociale huurwoningen beschikbaar zijn voor de juiste huurders.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

De hoogte van uw inkomen (uit werk of uitkering) is bepalend of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Vanaf 1 januari 2018 gelden nieuwe inkomensgrenzen voor nieuwe huurcontracten. Lopende contracten blijven gewoon geldig.

U komt in aanmerking voor een sociale huurwoning als uw verzameld inkomen niet hoger is dan 36.798 euro per jaar. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee.

Bent u AOW-gerechtigd en bent u met z’n tweeën of meer? Dan geldt als maximale inkomensgrens van 30.400 euro.

Wat is de hoogte van de huurprijs?

De netto huurprijs van sociale huurwoningen is maximaal 710,68 euro per maand.

Huurwoningen tot en met 597,30 euro netto per maand zijn bestemd voor alleenstaanden met een maximaal jaarinkomen van 22.400 euro en tweepersoonshuishoudens met een maximaal jaarinkomen van 30.400 euro.

Gezinnen met drie of meer personen en een verzameld jaarinkomen van 30.400 euro kunnen reageren op huurwoningen tot 640,14 euro.     

Als u een inkomen heeft tussen 22.401 en 36.798 euro, mag u op woningen met een lagere huurprijs reageren. Maar mensen met een laag inkomen krijgen voorrang voor deze woningen.

Waar vind ik het woningaanbod? 

Het woningaanbod van Parteon vindt u op deze website.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden