Interview

Badhuisweg - Co en Cisca

Publicatiedatum: 22-01-2018

Co is een gepensioneerd brandweerman en Cisca heeft jaren bij een kledingwinkel gewerkt. Inmiddels wonen Co en Cisca al 20 jaar met veel plezier in hun seniorenwoning aan de Badhuisweg. Het complex is gelegen op een prachtige locatie: Het Eiland in Zaandam. Daar is altijd wat te zien!

Co is een gepensioneerd brandweerman en Cisca heeft jaren bij een kledingwinkel gewerkt. Inmiddels wonen Co en Cisca al 20 jaar met veel plezier in hun seniorenwoning aan de Badhuisweg. Het complex is gelegen op een prachtige locatie: Het Eiland in Zaandam. Daar is altijd wat te zien!

Hoewel Co en Cisca oorspronkelijk uit Amsterdam komen, wonen ze al 46 jaar met veel plezier in de Zaanstreek. Na vele jaren te hebben genoten van hun eengezinswoning aan de Brinkstraat, hebben ze 20 jaar geleden de stap gemaakt naar een seniorenwoning aan de Badhuisweg. Van een grote woning met drie etages naar een gelijkvloers driekamerappartement leverde vooral veel gemak op. "Het was altijd maar trap op, trap af en stofzuigen. Hier was alles gelijkvloers en dat was wel een opluchting". In het begin was het wel een moeilijk besluit, want het huis was hun alles, maar ze hebben er geen dag spijt van gehad, aldus Co en Cisca.

"We wonen op een prachtige locatie, met altijd wat te zien op het water".

Onlangs vierden de bewoners het twintigjarig bestaan van het complex. Co en Cisca waren een van de eerste bewoners van het complex aan de Badhuisweg en hebben zich sinds het begin actief ingezet voor de bewoners van het complex. Binnen de bewonerscommissie neemt Co diverse rollen op zich en verder organiseren Co en Cisca samen met andere bewonersactiviteiten. Zo vindt één keer per jaar een bewonersoverleg plaats (inclusief bingo) en wordt er één keer per maand een koffieochtend georganiseerd. Cisca vertelt dat het jammer is dat het complex geen gemeenschappelijke ruimte tot haar beschikking heeft. "Andere flats hebben een opvang, zodat mensen bij elkaar kunnen komen. Als wij iets willen doen dan moeten we dat buiten de deur doen en dat is voor sommige mensen lastig." Ze zijn creatief geworden in het vinden van praktische en betaalbare oplossingen voor de activiteiten. Sinds kort wordt de ruimte van de buitenschoolse opvang, gevestigd op de begane grond van het complex, gebruikt voor de koffieochtend. Dat is een vrijblijvende activiteit bedoeld voor de bewoners die daar plezier aan beleven.

In het kader van het twintigjarig bestaan van het complex hebben de bewoners een bustour gemaakt door Noord-Holland met als afsluiting een diner bij een restaurant. Voor Co is het duidelijk waarom hij graag tijd en energie steekt in het organiseren van dergelijke activiteiten:

"Het is hartstikke leuk als iedereen het naar z'n zin heeft, daar doe ik het voor, en ook omdat ik gezellig wil wonen natuurlijk"

Vanuit zowel de bewonerscommissie als Parteon, is het doel dat mensen gemotiveerd worden, gezellig wonen en weten wie ze kunnen bellen als er iets aan de hand is. De bewonerscommissie is ook de schakel tussen de bewoners en Parteon. De bewonerscommissie behartigt de belangen van de bewoners en overlegt met Parteon over onderhoud, service, veiligheid, leefbaarheid en buurtontwikkelingen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden