Hogere voorschotten door extra belastingen

Publicatiedatum: 01-04-2019

 

Dit jaar zal de energierekening hoger uitvallen door hogere belastingen en netbeheerskosten. Met name de gasprijs stijgt door de extra belastingen. Hierdoor zullen vooral de stookkosten over 2019 bij hetzelfde gebruik hoger uitvallen.

Het is raadzaam om daar nu al rekening mee te houden. In veel gevallen passen de energiebedrijven de voorschotten aan op de verhoogde belastingen en het energieverbruik.

Verhoging voorschot stookkosten
Voor huurders die in een appartementencomplex of flatgebouw wonen, zijn stookkosten meestal onderdeel van de maandelijkse servicekosten. Om te voorkomen dat volgend jaar fors bij moet worden betalen, heeft Parteon de voorschotten voor de stookkosten aangepast aan de hogere energietarieven. Die wijziging gaat per 1 juli in, gelijk met de eventuele huurverhoging.

De verhoging van het voorschot voor de stookkosten is ongeveer 19 procent. Dat is gelijk aan de totale gasprijsverhoging. De stookkosten zijn het grootste deel van de servicekosten en zullen gemiddeld stijgen met 14 euro. Dat kan per huishouden minder of meer zijn. Dat ligt aan het verbruik in 2019.
Uiteraard verrekenen wij de voorschotten in het voorjaar van 2020 met de huurders. Als er minder gas is gebruikt, dan wordt het verschil terug betaald. Als er meer gas wordt verbruikt, dan moet er worden bijbetaald.  

Nieuw bedrag per 1 juli
Het nieuwe voorschotbedrag voor de stookkosten vermeldt Parteon in de brief over de huurverhoging over 2019. Deze brief krijgen onze huurders eind april thuis gestuurd. De nieuwe stookkosten zullen net als de nieuwe huurprijs per 1 juli 2019 ingaan.
Overigens heeft Parteon met energieleverancier NUON een vaste, voordelige gasprijs afgesproken. Dit tarief staat voor de komende drie jaar vast.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden