Koopvoorrang voor huurders

Publicatiedatum: 08-02-2019

 

Huurders van sociale huurwoningen in de gemeente Zaanstad krijgen voorrang als ze interesse hebben in een woning die Parteon te koop aanbiedt. Dit is om de doorstroom van sociale huurwoningen te bevorderen.

Parteon biedt met enige regelmaat een aantal woningen te koop aan via makelaars. De eerste tien werkdagen hebben huurders van sociale huurwoningen de tijd om te reageren op de woning en deze te bezichtigen, voordat niet-huurders mogen kijken en bieden.

Er zijn wel voorwaarden aan de koopvoorrang verbonden. Zo moet de geïnteresseerde huurder na aankoop een sociale huurwoning leeg achterlaten en zelf aanwezig zijn bij de bezichtiging. Ook mag er geen sprake zijn van tijdelijke woning, anti-kraak of een bijzondere woonvorm.

Voorwaarden

Kijk voor alle voorwaarden en de werkwijze voor deze koopvoorrang op https://www.parteon.nl/ik-ben-huurder/verhuizen/koopvoorrang-voor-huurders/ 

Op deze pagina zijn ook de te koop staande woningen van Parteon te vinden. De actuele verkoopstatus van de koopwoningen zijn bij de makelaars na te vragen en op funda.nl te zien. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden