Slimmer en sneller verduurzamen met Opgewekt Wonen

Publicatiedatum: 05-09-2019

Veilig, gezond en plezierig wonen willen we allemaal. Nu en in de toekomst. Daarom kiest Parteon voor ‘Opgewekt Wonen’. Dat is wonen zonder gas, met energie van zonnepanelen en een warmtepomp. Goed voor het milieu én de energierekening van onze bewoners.

Groene ambitie

In 2020 zijn 200 woningen van Parteon gasloos en energieneutraal. Dat is onze ambitie. Hiermee sluiten wij aan bij de doelstelling van Gemeente Zaanstad om slimmer om te gaan met grondstoffen en lokaal duurzame energie op te wekken.

Stap voor stap

Parteon benadert bewoners van huurwoningen die geschikt zijn voor Opgewekt Wonen. We starten in Assendelft. Bij interesse houden we een informatief gesprek met de bewoner, installateur en Parteon. Daarna start een intensief traject: na gemiddeld 5 werkdagen is de woning duurzaam!

Urgenda-methode

De eerste stap naar duurzaam wonen heeft Parteon al gezet: op 18 daken in Assendelft liggen inmiddels zonnepanelen en in de tuinen draait een warmtepomp. Dit is het resultaat van een mooie samenwerking met klimaatorganisatie Urgenda. Met de kennis en kunde van Urgenda kan Parteon goed uitgerust de verduurzaming van woningen opschalen.

Slim samenwerken

Snel verduurzamen lukt alleen met professionele partners. Na aanbesteding kwamen Gasservice Noord-Holland, Hemubo en M&O Techniek als beste leveranciers uit de bus. Opnieuw kiest Parteon voor co-making als werkvorm, om sneller, goedkoper en efficiënter te verduurzamen. Deze innovatieve manier van samenwerken past uitstekend bij Parteon.

Verhuurderheffing

Als het aan Parteon ligt, verduurzamen we meer en sneller. Een almaar stijgende verhuurderheffing maakt dit lastig. Parteon onderschrijft daarom de actuele oproep van corporaties om deze belasting af te schaffen. Zodat wij ons kunnen richten op onze opgave: voldoende beschikbare woningen, betaalbare huren en verduurzamen van ons bezit.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden