Duurzaam wonen

Veilig, gezond en plezierig wonen willen we allemaal. Nu en in de toekomst. Daarom verduurzamen wij onze woningen. En bouwen we vanaf dit jaar aardgasloze nul-op-de-meterwoningen. Daarbij verliezen we onze missie niet uit het oog: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek.

Dit doen wij niet zomaar. In Nederland hebben we namelijk afspraken gemaakt: we willen in 2050 niet meer energie verbruiken dan we opwekken. Ook willen we huizen en gebouwen dan niet meer verwarmen met aardgas. Daarom verduurzaamt Parteon stap voor stap en op verschillende manieren:

  • Energie: we zorgen dat woningen minder energie nodig hebben en dat de energie van een duurzame energiebron komt (bijvoorbeeld zonnepanelen). Daarom verduurzamen we onze woningen. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee.
  • Materialen: we gebruiken duurzame materialen bij de bouw en renovatie van onze woningen. En wanneer dat kan, gebruiken we materialen opnieuw. 
  • Duurzaam werken: binnen Parteon werken we steeds duurzamer. Bijvoorbeeld door afval te scheiden, in zuinige bedrijfsauto's te rijden en te kiezen voor verantwoord papier.
  • Gedrag: we moedigen duurzaam gedrag aan, bij bewoners én medewerkers. Zo eten we bij Parteon op maandag geen vlees en gaven we onlangs regentonnen weg aan huurders.

Woningen

Onze huurwoningen verduurzamen we stap voor stap. Eind 2018 leverden we de eerste energieneutrale en aardgasvrije huurwoningen op. En begin dit jaar startten we met een tweede project, om 14 huurwoningen duurzaam te maken. De rest van 2019 gaan we verder met deze aanpak. Met als stip op de horizon dat in 2050 al onze woningen energieneutraal en aardgasvrij zijn. Dat betekent dat woningen dan niet méér energie verbruiken dan dat ze opwekken.

Nieuwbouw

In 2019 bouwen we 44 nieuwe huurwoningen, die gasvrij, duurzaam en energieneutraal zijn. Deze zogenoemde nul-op-de-meterwoningen komen in Wormer te staan. Daarnaast bereiden we op dit moment een aantal andere, duurzame nieuwbouwprojecten voor.

Onderhoud

Ook in onderhoud werken we steeds duurzamer. Zo plaatsen we bij schilderonderhoud - wanneer het kan - gelijk dubbel glas. En kiezen we voor waterbesparende kranen en toiletstortbakken. Ook werken we hard aan het beter isoleren van woningen.

Betaalbaar wonen

Wij staan voor goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. En dat verandert niet. Voor sommige werkzaamheden vragen wij wel een huurverhoging. De woonlasten stijgen dan niet mee, omdat de energierekening lager wordt. Het is ons uitgangspunt dat de woonlasten voor huurders gelijk blijven of - liever nog - lager worden.

U hoort van ons

De woningen die we verduurzamen, ontvangen van ons bericht. Het kan zijn dat u voorlopig nog niet aan de beurt bent. Heeft u dan nog even geduld. En raadpleeg in de tussentijd onze bespaartips. Zo kunt u zelf al aan de slag met duurzamer wonen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden